Литва формує коаліцію з розмінування України

Литва формує коаліцію з розмінування України

Укрінформ
Литва формує коаліцію з розмінування України та запрошує до участі країни, які мають можливість навчати саперів чи забезпечувати українців необхідним спорядженням.

Про це заявив міністр оборони Арвідас Анушаускас у вівторок на зустрічі у форматі "Рамштайн", повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міноборони Литви.

"Ми створюємо коаліцію з розмінування з метою об’єднання та координації поточної і майбутньої підтримки України у цій сфері. Коаліція створюється за принципом підготовки українських військових «навчи та оснасти», яка вже проходить у Литві разом з Фінляндією, Ісландією, Норвегією, Швецією, до неї має намір приєднатися Данія. Ми запрошуємо країни долучитися до цієї коаліції інструкторами та обладнанням", – сказав Анушаускас.

Під час тієї ж онлайн-зустрічі у форматі "Рамштайн" він підкреслив, що наразі потрібна велика та швидка підтримка західних країн українському контрнаступу, щоб якнайшвидше закінчити війну та допомогти Україні перемогти. Міністри оборони представили останні пакети підтримки України від своїх країн. Зокрема, Литва у липні надасть Україні військову підтримку на 24 млн євро.

Читайте також: НАТО мало надіслати сигнал Кремлю, що він не отримає Україну - експрем’єр Литви

Як повідомлялося наприкінці червня, Литва передала Україні дві установки NASAMS, 10 бронетранспортерів M113 та боєприпаси. Після цього загальний обсяг литовської військової допомоги Україні перевищив 0,5 млрд євро.

Фото: Ž.Gedvilos /BNS nuotr.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-