Німеччина передасть Україні ППО і бронетехніку, але не далекобійні ракети – Пісторіус

Німеччина передасть Україні ППО і бронетехніку, але не далекобійні ракети – Пісторіус

Укрінформ
Німеччина готує для України великий пакет військової допомоги на суму близько 700 млн євро.

Про це повідомив на полях саміту НАТО у Вільнюсі міністр оборони ФРН Борис Пісторіус, передає кореспондент Укрінформу.

«Тішуся з того, що ми можемо представити тут сьогодні наступний пакет підтримки України вартістю майже 700 млн євро», - сказав Пісторіус.

Він розкрив деякі деталі цього пакета, що, за його словами, відповідає пріоритетним потребам ЗСУ. Зокрема, йдеться про системи ППО (2 Patriot), 40 БМП Marder, 25 танків Leopard 1А5, артилерію, боєприпаси, дрони тощо.

Озброєння готуються і будуть доставлені «так швидко, наскільки це можливо», заявив німецький міністр.

На запитання, чи не планує Німеччина за прикладом Великої Британії та Франції передати Україні ракети більшого радіуса дії, Пісторіус відповів заперечно. «Якщо деякі партнери роблять таке, це їхнє суверенне рішення. Ми не маємо намірів міняти нашу позицію: жодних поставок ракет», - заявив він.

Коментуючи євроатлантичні прагнення Києва, міністр сказав, що «немає сумнівів, що майбутнє України в НАТО», але додав, що з обговоренням решти питань треба почекати до завершення війни, потім же потрібно буде діяти швидко. Водночас політик не погодився з докорами з боку керівництва України, що все відбувається дуже повільно. На його думку, у заключному комюніке саміту будуть чіткі формулювання, які мають задовольнити Київ.

Читайте також: Франція передасть Україні далекобійні ракети SCALP

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі проходить саміт НАТО, під час якого Україна хоче отримати чіткі гарантії безпеки та зрозумілу перспективу членства в Альянсі.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-