Росія має вивести війська із Запорізької АЕС – генсек НАТО

Росія має вивести війська із Запорізької АЕС – генсек НАТО

Укрінформ
Росія має вивести свої військові сили із Запорізької АЕС, її поведінка загрожує безпеці станції. 

Як передають власні кореспонденти Укрінформу, про це заявив журналістам Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед початком саміту НАТО у Вільнюсі.

"Щодо ситуації навколо Запоріжжя (Запорізької АЕС – ред.), то наше послання Росії полягає в тому, що вона повинна вивести свої війська, тому що те, як вони зараз поводяться у Запоріжжі (щодо Запорізької АЕС – ред.), підриває безпеку цієї найбільшої атомної електростанції в Європі", - прокоментував Столтенберг питання про те, як НАТО реагуватиме у разі ядерної аварії на окупованій ЗАЕС.

Генсек НАТО також прокоментував ядерну риторику Росії, назвавши її "небезпечною та безвідповідальною".

"Росія повинна знати, що ядерну війну ніколи не виграти, і вона ніколи не повинна вестися. Союзники по НАТО, звичайно, уважно стежать за тим, що робить Росія. Ми засуджуємо заяву про те, що Росія розмістить тактичну ядерну зброю в Білорусі. Ми уважно стежимо за їхніми діями", - сказав він.

Водночас Столтенберг додав, що поки у НАТО "не помітили жодних змін у розміщенні російських ядерних сил, які б вимагали змін з нашого боку". Він запевнив у готовності Альянсу захистити кожного союзника "від будь-якої потенційної загрози, яка може виникнути в будь-якій ситуації".

Читайте також: Росіяни доставляють на ЗАЕС міни та вибухові речовини - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, раніше Сполучені Штати попередили російське керівництво про неминучу відповідальність у разі, якщо РФ створить ядерну катастрофу на Запорізькій атомній електростанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-