У Москві намагаються мінімізувати вплив війни на заможних мешканців - британська розвідка

У Москві намагаються мінімізувати вплив війни на заможних мешканців - британська розвідка

Укрінформ
Влада Москви погрожує розірвати контракти з будівельними фірмами, якщо вони не досягнуть оголошених квот щодо виділення «добровольців» для служби на війні в Україні.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«Муніципальна влада Москви погрожує розірвати контракти з будівельними фірмами, якщо вони не досягнуть оголошених квот щодо виділення «добровольців» для служби на війні в Україні. Одна компанія вже поставила собі за мету відправити 30 співробітників до кінця серпня», - заявили у відомстві.

Зазначається, що цей крок, ймовірно, в першу чергу вплине на етнічні меншини з бідніших регіонів Росії, таких як Дагестан і країни Центральної Азії, які становлять більшість будівельників Москви.

Читайте також: Росія використовує щільне мінування, щоб сповільнити контрнаступ ЗСУ на півдні – розвідка Британії

«Цілком імовірно, що це рішення було принаймні мовчазно схвалене мером Москви Сергієм Собяніним. У такий спосіб він намагається мінімізувати вплив війни на заможніших москвичів, водночас показуючи підтримку цій війні»,- додали у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, у Москві система «розумних камер», які розпізнають обличчя, використовується, зокрема, і для пошуку призовників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-