Лише перемога України поверне безпеку в Європу – Науседа

Лише перемога України поверне безпеку в Європу – Науседа

Укрінформ
Лише перемога України поверне безпеку і стабільність в Європу, тож союзники по НАТО мають допомогти визволити всю територію України.

Про це заявив президент Литви Ґітанас Науседа під час спільної з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом пресконференції у Вільнюсі, передає кореспондент Укрінформу.

"Однією з головних тем порядку денного саміту є Україна. Ми всі розуміємо, що лише її перемога поверне безпеку і стабільність в Європу. Члени Альянсу мають домовитись про подальшу військову підтримку України до повного визволення її територій. Ми також розуміємо, що Україна має бути повністю інтегрована у трансатлантичні структури безпеки та стати членом НАТО", - сказав Науседа.

Читайте також: До перемоги України немає сенсу обговорювати її членство в НАТО – Столтенберг

Він наголосив, що "час повторювати обіцянки минув" - настав час "узгодити чіткий план, як ми цього досягнемо".

"У нас немає іншого вибору, окрім як дійти згоди та послати потужний сигнал Україні. Перспектива членства є надзвичайно важливою для країни, яка героїчно бореться проти російського монстра вже майже півтора року. Вільнюс має стати тим місцем, звідки хороші новини надійдуть до українського народу", - заявив президент Литви.

Коментуючи повідомлення про скасування вимоги щодо виконання ПДЧ для України, Науседа заявив, що це "дуже позитивний" крок уперед, який спростить процес просування України до НАТО. "Але нам також потрібен дуже чіткий сигнал, що членство України в НАТО дійсно можливе, коли дозволять умови. І в цьому сенсі ми повинні рухатися далі, ніж мова Бухарестського саміту, яка говорить лише про відкриті двері НАТО", - заявив він.

Читайте також: Зеленський візьме участь у запуску Ради Україна-НАТО – Столтенберг

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, під час якого Україна прагне отримати чіткі гарантії безпеки та зрозумілу перспективу членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-