Зеленський присвоїв звання Героя України засновнику розвідгрупи «Бешкетники Сірка»

Зеленський присвоїв звання Героя України засновнику розвідгрупи «Бешкетники Сірка»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський відповів на петицію та присвоїв звання Героя України посмертно засновнику розвідгрупи “Бешкетники Сірка” 92-ої ОМБр Івану Щоголеву.

Відповідний Указ опубліковано на сайті Президента, передає Укрінформ.

“За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти Івану Щоголеву посмертне звання Героя України та відзначити його орденом "Золота Зірка", — йдеться у тексті Указу.

У відповіді на петицію, що була зареєстрована 12 квітня, Володимир Зеленський також подякував “всім, хто долучився, за активну громадянську позицію” та зауважив, що питанням гідного відзначення кожного захисника і захисниці, які боронять Україну від російської агресії, приділяється велика увага.

Петицію, яку розмістили побратими загиблого, підтримали більше 27 тисяч українців.

Харків’янин Іван Щоголев (“Щегол”) загинув 25 березня 2023 року в ході виконання бойового завдання під час артобстрілу біля села Берестове на Харківщині. Захиснику було 24 роки.

Читайте також: Президент призначив Олександра Півненка командувачем Нацгвардії

З 2016 року він брав участь у російсько-українській війні. Воював у складі ДУК “Правий Сектор”, а згодом підписав контракт із ЗСУ.

Щегол служив у 92-й окремій механізованій бригаді імені кошового отамана Івана Сірка. Обіймав посаду головного сержанта розвідувального взводу. Заснував та очолив розвідгрупу «Бешкетники Сірка». За час служби Щегол неодноразово був відзначений командуванням нагородами. Зокрема, у квітні 2022 року отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-