Генштаб: Армія РФ глибоко окопалася - смуги перешкод завдовжки до 40 кілометрів

Генштаб: Армія РФ глибоко окопалася - смуги перешкод завдовжки до 40 кілометрів

Ексклюзив
Укрінформ
Армія Російської Федерації влаштувала на тимчасово окупованих територіях України глибоко ешелоновану систему інженерних загороджень, яка складається з кількох смуг перешкод протяжністю від 10 до 40 км кожна.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов повідомив у інтерв’ю Укрінформу.

“За даними розвідки, противник влаштував на окупованих територіях глибоко ешелоновану систему інженерних загороджень, яка складається з декількох смуг перешкод протяжністю від 10 до 40 км кожна, і їхня щільність досить велика”, — зазначив він.

За словами Громова, кожна смуга загороджень включає протитанкові мінні поля, невибухові загородження у вигляді протитанкових ровів, бетонних пірамід (знаних як “зуби дракона”), протитанкових їжаків, дротяних перешкод. Крім того, російські війська використовують міни або групи мін, встановлюючи їх на невилучність, як міни-пастки. Для подолання таких загороджень застосовується спеціальна інженерна техніка.

Читайте також: Російський ВПК може виробляти за місяць близько 100 ракет - Генштаб

“Звичайно, під час виконання завдань ця техніка зазнає пошкоджень або виходить з ладу. У зв’язку з цим та для подальшого нарощування спроможностей наших військ у подоланні мінно-вибухових загороджень противника є домовленості з країнами-партнерами про продовження постачання необхідної кількості інженерної техніки, а саме установок та зарядів розмінування, танкових мостових укладачів, техніки для пророблення проходів у вибухових та невибухових загородженнях”, — підсумував заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, загальна площа замінованих територій в Україні внаслідок російської агресії становить 174 тисячі квадратних кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-