Спецпредставник Китаю не повірив, що українці за допомогою Patriot збили «Кинджал»

Спецпредставник Китаю не повірив, що українці за допомогою Patriot збили «Кинджал»

Укрінформ
Українські дипломати та міністр оборони Олексій Резніков заявили, що спецпредставник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей не повірив, що військові ЗСУ завдяки ЗРК Patriot змогли збити російську гіперзвукову ракету «Кинджал».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Financial Times.

Лі Хуей відвідав Київ у середині травня, коли вже Україна збила кілька «Кинджалів». Проте українські дипломати заявили, що спецпредставник Китаю не повірив у те, що американські Patriot перехопили російські гіперзвукові ракети.

«Я запропонував, якщо є сумніви, ми готові надати докази», — сказав Резніков, додавши, що Лі залишив Київ, не ознайомившись із доказами.

Читайте також: Спецпосланець Пекіна спростував чутки про пропозиції КНР залишити Росії окуповані території України

Також у коментарі для Financial Times глава Міноборони заявив, що західні союзники Києва «фактично можуть побачити, чи працює їхня зброя, наскільки ефективно вона працює і чи потрібно її модернізувати».

«Для військової промисловості у світі не можна винайти кращого випробувального полігону, (ніж нині в Україні – ред.)», — додав Резніков.

Читайте також: Китай та російська війна проти України. Динаміка травня 2023

За його словами, боєприпаси з GPS-наведенням для артилерії, а також реактивні системи залпового вогню, такі як американські HIMARS, були «високоточними». Проте, додав він, потужні радіоелектронні системи Росії знаходили способи їх глушити. «Росіяни придумують контрзахід, ми повідомляємо нашим партнерам, і вони роблять новий контрзахід проти цього контрзаходу», – сказав Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 4 травня війська РФ здійснили чергову повітряну атаку на Київ, направивши на столицю, крім усього іншого, гіперзвукову ракету «Кинджал», яку українські зенітники успішно перехопили завдяки американському комплексу ППО Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-