Наявність ядерних зарядів на території Білорусі поки малоймовірна — Генштаб

Наявність ядерних зарядів на території Білорусі поки малоймовірна — Генштаб

Ексклюзив
Укрінформ
Наразі наявність російських ядерних зарядів на території Республіки Білорусь малоймовірна.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов сказав в інтерв’ю Укрінформу.

“Я не можу підтвердити цю інформацію (щодо доставки першої партії ядерних зарядів у Білорусь — ред.). Для зберігання ядерних боєприпасів необхідно створити спеціальні умови, розгорнути базу для їх обслуговування. Це дуже складний технологічний процес. На сьогодні наявність ядерних зарядів на території Білорусі є малоймовірною”, — зауважив він.

Громов підкреслив, що важко сказати, наскільки реальна загроза використання ядерної зброї проти України. У цьому контексті він наголосив: “Не треба забувати, що це — війна з підступним противником, який не дотримується міжнародного права та готовий на все заради досягнення своїх цілей. Яскравим прикладом для нас є знищення росіянами Каховської ГЕС”.

Читайте також: Загроза з Білорусі перманентна, «вагнерівці» можуть посилити угруповання для вторгнення - військові

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня міністри оборони Росії та Білорусі підписали документи про розміщення тактичної ядерної зброї на білоруській території. Того ж дня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ядерну зброю РФ уже почали переміщувати в країну. Путін на зустрічі з Лукашенком у Сочі повідомив, що тактичну ядерну зброю доправлять до Республіки Білорусь після 7-8 липня.

16 червня Путін заявив, що в Білорусь доставлена перша партія ядерних зарядів, які планують розмістити на території країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-