Загроза з Білорусі перманентна, «вагнерівці» можуть посилити угруповання для вторгнення - військові

Загроза з Білорусі перманентна, «вагнерівці» можуть посилити угруповання для вторгнення - військові

Укрінформ
Заступник командира білоруського полку Кастуся Калиновського Вадим Кабанчук вважає, що після розміщення на території Білорусі близько 8 тисяч «вагнерівців» там може бути сформоване угруповання для вторгнення в Україну шляхом доєднання до них російських та білоруських військових.

Таку думку Кабанчук висловив на пресконференції на тему «Ситуація в Білорусі: військові та політичні виклики», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він зауважив, що загроза для України з боку Білорусі є завжди, а військові завжди планують свої дії, виходячи з найгіршого сценарію.

«Найгірший сценарій для України був у лютому 2022 року, коли йшли колони на Гостомель і Київ. Це все може повторитися, якщо буде створено угруповання для вторгнення. Коли «вагнерівці» будуть сконцентровані там (у Білорусі. – Ред.) у тій кількості, яку називають, - близько 8 тисяч осіб, до них будь-якої миті можуть додати кілька десятків тисяч військових російської армії, 10 тисяч осіб з білоруської армії - і ось вам угруповання для вторгнення в Україну. І це є перманентною загрозою», - сказав Кабанчук.

Він також зауважив, що в Україні чомусь мало обговорюється потенційна загроза застосування ядерної зброї, яку Росія планує розмістити в Білорусі.

Читайте також: Зеленський провів Ставку - доручив посилити кордон із Білоруссю

«Путін - кадебіст, який завжди діє під прикриттям і любить проводити операції під чужим прапором. У разі найжахливішого сценарію, коли буде дано наказ на застосування ядерної зброї, це буде списано на (самопроголошеного президента Білорусі. - Ред.) Лукашенка і ПВК «Вагнер» Пригожина. Для мене це абсолютно очевидно, але чомусь у вашому медійному полі на це майже не звертають уваги», - констатував заступник командира полку Кастуся Калиновського.

Як повідомлялося, речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко 1 липня заявив, що Білорусь може розмістити на своїй території до 8 тисяч російських найманців ПВК "Вагнер". За його словами, наразі на території Білорусі наступальних угруповань Росії не спостерігається, Сили оборони свідомі додаткової потенційної загрози та перебувають у постійній бойовій готовності.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-