Найбільше військової допомоги Росії надають Іран, Білорусь та КНДР - Громов

Найбільше військової допомоги Росії надають Іран, Білорусь та КНДР - Громов

Ексклюзив
Укрінформ
Лідерами у допомозі Російській Федерації залишаються Ісламська Республіка Іран, Республіка Білорусь та Корейська Народно-Демократична Республіка.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов сказав в інтерв’ю Укрінформу.

“Лідерами у допомозі РФ залишаються такі країни, як Іран, Білорусь та Північна Корея. Крім того, окремі країни пострадянського простору сприяють завезенню на територію РФ високотехнологічних складових для виготовлення сучасного озброєння та військової техніки”, – зазначив Громов.

Водночас, за його словами, не виключається, що взаємодія між збройними силами Росії та Китайської Народної Республіки буде продовжуватися. “З одного боку, ослаблена Росія є гарантією податливості Москви до китайської політики, тобто – рамки російської міжнародної та військової активності відповідатимуть інтересам Китаю. З іншої сторони, Пекін зацікавлений у вивченні саме бойового досвіду російської армії, який вона отримала у протистоянні із західними системами та зразками озброєння”, – пояснив бригадний генерал.

Читайте також: Сили оборони продовжують наступ на трьох напрямках - Генштаб

При цьому Громов підкреслив, що Китай має насамперед амбітні економічні інтереси як на Американському континенті, так і в Африці. “У таких умовах поліпшення відносин між КНР і США може уповільнити темпи китайсько-російського військового співробітництва”, – додав заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Іран продовжує надавати Російській Федерації озброєння. У зв’язку з цим Україна сподівається на тиск міжнародної спільноти на Іран з метою припинення цих поставок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-