При створенні корпусу Морської піхоти буде збільшена кількість бригад - Неїжпапа

При створенні корпусу Морської піхоти буде збільшена кількість бригад - Неїжпапа

Укрінформ
Формування корпусу Морської піхоти передбачає збільшення кількості відповідних бригад, а також створення органу управління та підрозділів забезпечення.

Про це командувач ВМС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа сказав в інтерв’ю АрміяInform, передає Укрінформ.

«Створення корпусу Морської піхоти передбачає збільшення кількості відповідних бригад, а також створення органу управління та підрозділів забезпечення, які будуть залучені на Приморському напрямку», - розповів Неїжпапа.

За його словами, основне завдання морської піхоти полягає в захопленні плацдармів на території, яку утримує противник, а також в охороні та обороні військово-морських баз та інших важливих об’єктів. Але під час висадки десанту морпіхам потрібна допомога сухопутних військ.

Читайте також: Зміїний чи знищення крейсера «Москва» - це лише початок: Неїжпапа привітав зі святом ВМС України

Як пояснив командувач ВМС, створення корпусу, дозволить морським піхотинцям стати самодостатніми та надалі вже без підтримки сухопутних військ розв’язувати питання щодо першого, другого та третього етапу морського десанту. Тому корпус має стати дуже потужним кулаком, який здійснюватиме висадку десанту, рейдові дії та висування углиб території України.

«Кількість бригад збільшується через те, що, крім Чорного моря, у нас є ще й Азовське море та багато річок, де мають бути мобільні сили, які здатні подолати водні перешкоди. Тому і створюється такий потужний організм, як корпус Морської піхоти, який має почати повноцінне функціонування вже поточного року», - додав віцеадмірал.

Читайте також: Неїжпапа розповів про роль F-16 для проведення операцій на морі

Як повідомлялося, 23 травня 2023 року Президент Зеленський оголосив про створення корпусу Морської піхоти в Збройних силах України.

Фото: Олексій Неїжпапа, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-