У ВМС розповіли про плани створення протимінного дивізіону

У ВМС розповіли про плани створення протимінного дивізіону

Єдині новини
Укрінформ
У Військово-Морських Силах ЗСУ планують створити протимінний дивізіон задля безпеки цивільного судноплавства.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає Укрінформ.

«Ми рухаємося вперед, і що стосується подальших перспектив, то зараз обговорюється створення повноцінного протимінного дивізіону, бо одне з головних наших завдань – це забезпечення безпеки цивільного судноплавства в акваторіях наших морів», - сказав він, наголосивши, що мінна безпека є одним із пріоритетів.

За словами речника, ВМС уже мають два протимінні кораблі, які беруть участь у навчаннях Sea Breeze. «І сподіваємося, що мінімум чотири одиниці таких буде. Ще два кораблі ми очікуємо від Нідерландів», - поінформував Плетенчук.

Читайте також: У Британії українські моряки навчалися керувати підводними дронами

Він зазначив, що розмінування проводиться постійно: «У нас є мобільна група з розмінування, яка постійно опікується тими боєприпасами, що потрапляють у зону видимості, у прибережній зоні, або тими, які викидає на берег. Так само і під водою».

Плетенчук зауважив, що повноцінна операція з розмінування акваторії – це дуже складна операція, яка потребує низки сприятливих факторів, насамперед - припинення бойових дій.

Нагадаємо, у 2015 році указом Президента було встановлено, що День Військово-морських сил ЗСУ відзначається в першу неділю липня. Цього року свято припало на 2 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-