Росія збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі, загальний залп - 16 «Калібрів»

Росія збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі, загальний залп - 16 «Калібрів»

Укрінформ
Ворог нарощує сили і засоби для продовження ракетного терору. У Чорному морі Росія збільшила кількість ракетоносіїв.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Сам факт того, що ворог нарощує і сили, і засоби, і напруження говорить про те, що пауза, яку вони тримали, була спрямована на ось цю мобілізацію сил та ресурсів для того, щоб продовжувати ракетний терор", - сказала Гуменюк.

Читайте також: Ворог здійснив ротацію ракетоносіїв у Чорному морі - ОК «Південь»

За її даними, Росія активізувала і тактичну авіацію, і ракетоносії в Чорному морі. Корабельне угруповання збільшено: до двох підводних, які чергували ще з ночі, додали один надводний ракетоносій. Загальний залп «Калібрів» збільшився до 16.

При цьому росіяни активізували артилерійські обстріли. Близько 40-50 обстрілів на день. «І вночі майже така само ситуація. Тобто, ось це спосіб терору, коли вночі не дають поспати та вдень освітлюють. І попутно обстрілюють. Це нагнітання обстановки, щоб залякати населення і сили оборони», - сказала вона.

Читайте також: ЗСУ продовжують тиснути на російських загарбників на півдні – Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, вночі 2 липня сили протиповітряної оборони знищили вісім ворожих ударних БпЛА Shahed і три крилаті ракети "Калібр".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-