Начальник Генштабу обговорив із литовським колегою військову співпрацю та підготовку бійців

Начальник Генштабу обговорив із литовським колегою військову співпрацю та підготовку бійців

Укрінформ
Начальник Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Шаптала обговорив зі своїм литовським колегою генерал-майором Міндаугасом Степонявічусом військову співпрацю та підготовку військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це Генштаб ЗСУ повідомляє у Телеграмі.

“Шаптала провів зустріч з начальником Генерального штабу Збройних сил Литовської Республіки генерал-майором Міндаугасом Степонявічусом”, - ідеться у повідомленні.

За даними Генштабу, сторони обговорили безпекову ситуацію довкола України та ключові питання поточного українсько-литовського військового співробітництва, зокрема у галузях воєнної освіти, колективної та індивідуальної підготовки військовослужбовців та формування сержантського корпусу.

Шаптала розповів своєму литовському колезі про зусилля Сил оборони України щодо відбиття збройної агресії та особливості застосування військ, а також принагідно подякував за підтримку у протистоянні російському агресору.

Начальники Генеральних штабів обох країн окреслили напрямки спільної партнерської роботи у подальшій перспективі та визначили першочергові кроки для досягнення взаємних прагматичних інтересів відомств.

Читайте також: Міністр оборони Литви зустрівся з Резніковим і розповів про трирічний план підтримки ЗСУ

Як повідомлялося, Литва придбала дві пускові установки зенітного ракетного комплексу середньої дальності NASAMS, які будуть передані Україні.

28 червня Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що придбані Литвою в Норвегії дві пускові установки зенітного ракетного комплексу середньої дальності NASAMS незабаром прибудуть до України.

Фото: Генштаб ЗСУ, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-