Втрати росіян на війні у рази більші, ніж у Сил оборони - Президент

Втрати росіян на війні у рази більші, ніж у Сил оборони - Президент

Укрінформ
Втрати російської армії на війні в Україні в рази більші, ніж у Сил оборони.

Про це заявив в інтерв’ю іспанським журналістам Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо говорити про баланс (втрат - ред.) між нами і Росією, то він великий - у рази. У них набагато більше втрат. Я проводжу Ставку Верховного головнокомандувача два-три рази на тиждень. Кожного разу, окрім тих чи інших рішень, одне з найголовніших (питань - ред.) - скільки ми змогли зберегти життів і скільки у нас втрат. Це і загиблі, і поранені - все це втрати. ...І я бачу втрати ворогів і втрати українців, ми бачимо конкретні цифри - і вони у росіян у рази більші", - сказав Зеленський.

Водночас він зауважив, що зараз неможливо оцінити втрати серед цивільного населення, оскільки близько 30% території України перебуває під тимчасовою окупацією.

"Все таки 26-30% України в окупації. І тому ми не знаємо, скільки загинуло, не знаємо, чи є правдою інформація від тих людей, які у концентраційних таборах або в полоні... Тому що це інформація через посередників, або з соцмереж, або від Росії, розвідок. Тобто, це нечітка інформація. Ви не знаєте, скільки людей закопано в Маріуполі... Ми на сьогодні не знаємо, скільки людей (загинуло - ред.) на Донбасі, там, де містечка зруйновані вщент. Всюди, де Росія стоїть і поки що контролює територію, що там з людьми - ми не знаємо", - сказав Президент.

Читайте також: На фронті маємо просування вперед на всіх напрямках - Зеленський

При цьому він зауважив, що й досі на Київщині, через більш як рік після деокупації, в деокупованих містах у підвалах знаходять тіла закатованих людей, виявляють масові похованння вбитих. Тому оцінити втрати серед цивільних зараз неможливо.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 1 липня 2023 року ліквідували близько 228 тисяч 870 російських загабників.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-