Зеленський: Запорізька атомна станція замінована і це факт

Зеленський: Запорізька атомна станція замінована і це факт

Укрінформ
Ситуація на Запорізькій АЕС дуже складна – вона замінована, і там перебувають бойовики.
Про це сказав в інтерв’ю іспанським журналістам Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Запорізька атомна станція замінована це факт. МАГАТЕ підтверджує, що Запорізька станція замінована, вони просто кажуть, що незамінований реактор. Така була у них остання інформація. Але це підтвердження того, що станція замінована. Є точне підтвердження від нашої розвідки, що там є замінування. І є інформація точна, що там біля 5 сотень бойовиків», - підкреслив Зеленський.

За його словами, МАГАТЕ не знає точну кількість бойовиків на ЗАЕС, але підтверджує їх присутність. А коли на АЕС є зброя і мінування, це становить небезпеку, наголосив Президент.

Він зазначив, що про небезпечну ситуацію на станції свідчить і інформація про плани РФ "зробити викид". «І це дуже важливо. Це робиться для того, щоб ... був заморожений конфлікт, щоб ми недоокуповували нашу територію», - заявив Глава держави.

Читайте також: Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС стабільний - Енергоатом

За його словами, заморожений конфлікт – це головна стратегічна ідея РФ, оскільки їй потрібен час, щоб посилити армію - зброєю, людьми, «щоб потім знову прийти і стерти нас з лиця землі».

На переконання Зеленського, викид на Запорізькій АЕС потрібен загарбникам для того, щоб показати: ось наслідки війни. «Вони розуміють, що ми не стріляємо по станції, тому вони не можуть просто штучно зробити викид. Вони шукають формат і момент. Тому це дуже небезпечно. Ми про це знову вголос говоримо, так само як ми говорили про підрив дамби Каховського водосховища ще рік тому», - наголосив Президент.

Він також підкреслив: "Маємо ситуацію з неадекватними людьми, які не можуть повністю контролювати навіть усі процеси не тільки на тимчасово окупованих територіях, але і в себе. Остання хода «вагнерівців» територією РФ говорить, що вони не контролюють процеси всередині своєї країни".

Читайте також: Навколо ЗАЕС немає ознак збільшення радіоактивного фону – Білий дім

Як повідомлялося, Головне управління розвідки Міністерства оборони заявило, що російський контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції.

4 березня 2022 року росіяни окупували ЗАЕС. 22 червня 2023 року Президент Володимир Зеленський заявив про плани Росії влаштувати теракт на Запорізькій АЕС.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що Україна ретельно готується до будь-яких сценаріїв розвитку подій навколо Запорізької АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-