Росіяни зменшують свою присутність на ЗАЕС - розвідка

Росіяни зменшують свою присутність на ЗАЕС - розвідка

Укрінформ
Російський військовий контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції. 

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони. 

“За останніми даними, окупаційний контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції. Одними з перших зі станції поїхали троє співробітників Росатому, які керували діями росіян”, - ідеться в повідомленні.

Також рекомендації евакуюватися отримали українські співробітники, які підписали контракт з Росатомом. Згідно з отриманими вказівками, вони мають виїхати до 5 липня. Бажаний напрямок – територія Криму.

“На сьогодні відомо про виїзд на півострів начальниці юридичного відділу Манцурової, головного інспектора Штатського та заступника станції із забезпечення Губарева”, - зазначили у ГУР.

Також на території самої ЗАЕС та у місті-супутнику станції Енергодарі поступово зменшується кількість військових патрулів.

Читайте також: Відсутність потужної реакції Європи на підрив ГЕС може дати Росії нахабності щодо ЗАЕС - Зеленський

Персоналу, що залишається на станції, дали вказівку “в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну”.

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня 2022 року росіяни окупували ЗАЕС. 22 червня 2023 року Президент Володимир Зеленський заявив про плани Росії влаштувати теракт на Запорізькій АЕС.Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що Україна ретельно готується до будь-яких сценаріїв розвитку подій навколо Запорізької АЕС.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-