В України є три-чотири місяці показати успіхи у контрнаступі - євродепутат

В України є три-чотири місяці показати успіхи у контрнаступі - євродепутат

Укрінформ
Україна має кілька місяців на те, щоб показати світу прогрес у контрнаступі, інакше Європа може почати штовхати Київ в напрямку замороження конфлікту.

Таку думку висловив депутат Європейського парламенту  Вітольд Ян Ващиковські під час брифінгу у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

На запитання про те, яким він особисто бачить кінець війни, євродепутат заявив: "Я поляк, отже, я бачу закінчення цієї війни так, як її бачать українці. Це повернення Криму, повернення Донбасу, притягнення Росії до відповідальності та примушення її платити репарації".

Він додав, що не впевнений у реалістичності такого розвитку подій на даному етапі.

"Чи це реалістично? Я не впевнений. Наразі визначення поняття перемога ще не сформоване та не має підтримки у деяких країнах Західної Європи", - зазначив Ващиковські .

Читайте також: Європарламент ухвалив резолюцію про відновлення та євроатлантичну інтеграцію України

"Я вважаю, що в України є три-чотири місяці запасу свободи дій. Світ спостерігає за розвитком контрнаступу. Якщо після цього часу він зупиниться і не буде прогресу, Європа почне штовхати на замороження конфлікту та перемовини з Росією, повторюючи варіант 2015 року. Це моя песимістична думка", - сказав євродепутат.

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен охарактеризував нинішню ситуацію з контрнаступальними діями ЗСУ як процес, що перебуває на початковому етапі, та підкреслив, що українські сили забезпечені всім необхідним для досягнення перемоги.

Фото: Piotr Molecki/East News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-