Зеленський назвав створення потужного ВПК одним із пріоритетів державної політики

Зеленський назвав створення потужного ВПК одним із пріоритетів державної політики

Укрінформ
Україна попри повномасштабне вторгнення РФ відновила виробництво гармат і снарядів, а також впровадила натовські стандарти в озброєнні.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз, у час такої війни, ми створили фактично з нуля виробництво снарядів для артилерії, власні гармати. Ми відновили виробництво 122-го та 125-го калібру, інших калібрів. Ми починаємо заміну виробництва 152-го калібру на 155-ий калібр західного стандарту», - зазначив глава держави.

Він зауважив, що власного виробництва гармат і снарядів поки що недостатньо, і Україна потребує глобальної підтримки партнерів.

За словами Президента, що Україна працює над розбудовою потужного оборонно-промислового комплексу, який забезпечить потреби армії та флоту, а також створить повітряний щит та безпеку у кіберпросторі. Зокрема, свою ефективність довели українські ракети «Нептун», поставлені на озброєння у 2020 році. «На дні Чорного моря вже є дуже вагомий доказ спроможності України як держави, яка виробляє ракети», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, флагман Чорноморського флоту ВМФ Росії ракетний крейсер «Москва» затонув 14 квітня 2022 року після удару українських Сил оборони. Крейсер був уражений протикорабельними ракетами "Нептун".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-