ЗСУ зайняли кілька позицій під Красногорівкою, які РФ утримувала з 2014 року

ЗСУ зайняли кілька позицій під Красногорівкою, які РФ утримувала з 2014 року

Єдині новини
Укрінформ
На Таврійському напрямку за добу Сили оборони знищили 104 окупантів, 202 завдали поранень, двох узяли в полон.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

«На Таврійському напрямку наші війська та ударні підрозділи продовжують ведення наступальних дій на визначених напрямках. Є просування вперед, закріплюємось, розміновуємо, успіхи відчутні, утім про результати розповідати ще не будемо. Відповідно характер дій російських окупаційних військ тут не змінився, вони сконцентровані на тому, щоб не допустити наше подальше просування. За минулу добу втрати ворога в особовому складі істотні: безповоротні – 104, санітарні – 202, полон – двоє осіб. 34 одиниці озброєння та військової техніки знищено», - повідомив речник.

Читайте також: ЗСУ знищили логістичний транспорт росіян

За його інформацією, підрозділи ракетних військ та артилерії Таврійського напрямку протягом доби виконали понад 1230 вогневих завдань.

Ворог намагався безуспішно провести наступальні операції в районі Авдіївки та Мар'їнки, отримав відсіч.

Водночас із ворожої артилерії були обстріляні населені пункти Красногорівка, Мар'їнка та Георгіївка. Також окупанти провели невдалий наступ у бік н.п. Вугледара та Золотої Ниви.

Під Красногорівкою штурмові підрозділи Сил оборони внаслідок добре спланованого контрвипаду заволоділи кількома позиціями, які утримувалися ворогом з 2014 року.

Читайте також: Авіація ЗСУ за добу завдала 13 ударів по районах скупчення ворога

Щодо Запорізького напрямку речник повідомив, що ворог концентрується на обороні, зосереджуючи основні зусилля на запобіганні наступу Сил оборони. Російські окупанти намагалися повернути втрачені позиції поблизу Макарівки, завдали авіаударів по н.п. Новоданилівці, Оріхову, Степногірську.

Водночас Шершень зазначив, що перекидання ворога з Херсонщини на Запоріжжя вже не спостерігається.

«Усе що міг ворог вже перемістив з лівобережної Херсонщини, зробивши деяке підсилення своїх позицій, застосувавши ротацію. Зараз активного переміщення з районів підтоплення ми не спостерігаємо», - повідомив речник.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні на Таврійському напрямку російські війська за добу втратили вбитими і пораненими більше трьох рот, знищено 51 одиницю військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-