Тактика ворога під час ракетних атак не змінюється - Ігнат

Тактика ворога під час ракетних атак не змінюється - Ігнат

Єдині новини
Укрінформ
Тактика російських військ, які здійснюють ракетні атаки по Україні, не змінюється, ворог намагається створювати обхідні маршрути, аби якомога більше ракет долетіли до свої потенційних цілей.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Нічого нового вони не вигадають, тому завдають удару в черговий раз по військових об’єктах – це військовий аеродром на Хмельниччині. Буквально позавчора туди прилітали "Шахеди", знаємо, що там успішно відпрацювала ППО, цього разу вже бачимо крилаті ракет, випущені з Каспію десь опівночі. Ворог робить усе для того, щоб ракети долітали до своїх цілей, тобто вони мають маршрути, обхідні шляхи, щоб якомога більше ракет долетіли до своїх потенційних цілей. Цього разу 13 ракет знищено, а також знищено розвідувальний дрон, який, проводив повітряну розвідку результатів удару», - зазначив Ігнат.

Відповідаючи на запитання щодо характеристик ракети Х-101, яку ворог використав під час нічних атак, речник повідомив, що вони значно завищені, але ракета становить досить серйозну загрозу.

Читайте також: Україні не вистачає засобів ППО, щоб закрити всю територію від російських обстрілів - Ігнат

«Х-101 – це крилата ракета повітряного базування, бойова частина понад 400 кг, заявлена дальність ураження ракети 5 500 км, одразу хочу сказати, що багато фахівців стверджують, що це надто завищена цифра. Але ми розуміємо, що мінімум тисяча кілометрів там є. Ця ракета є однією з найновіших. На жаль, їх продовжують сьогодні виготовляти і виробництво працює», - повідомив Ігнат.

Він нагадав, що крім знищених вночі ракет, станом на 5.00 Силами оборони знищений ще один Ка-52 «Алігатор» на Донецькому напрямку.

За словами Ігната, ворог дедалі більше намагається використовувати армійську авіацію, щоб підтримувати свої війська з повітря. Більша кількість застосування ворогом вертольотів веде і до збільшення їх збиття Силами оборони, зазначив речник.

Читайте також: У Чорному морі ворог тримає підводний ракетоносій із чотирма «Калібрами»

Як повідомляв Укрінформ, уночі 23 червня 2023 року противник завдав удару по Україні з літаків стратегічної авіації. Цього разу атаку було спрямовано на військовий аеродром у Хмельницькій області. Усі 13 крилатих ракет Х-101/Х-555 знищені протиповітряною обороною України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-