У найближчі 2-3 місяці триватимуть активні бойові дії - ГУР

У найближчі 2-3 місяці триватимуть активні бойові дії - ГУР

Укрінформ
Найближчим часом триватимуть активні бойові дії на фронт, а в середині літа буде проведена оцінка спроможностей Російської Федерації.

Про це в інтерв'ю “РБК-Україна” сказав заступник начальника ГУР Міноборони Вадим Скібіцький, передає Укрінформ.

"На весь рік давайте не будемо прогнозувати. Скажу так: у найближчі 2-3 місяці будуть активні бойові дії. Як наступального, так і оборонного характеру, тому що наша стратегічна мета - це визволення всіх наших територій", - сказав Скібіцький.

За його словами, російські війська намагатимуться виконати ті завдання, "щоб сказати, чи закінчили вони свою "спеціальну військову операцію", чи не закінчили".

"Проте, ми будемо орієнтуватися на середину літа - чи вдасться противнику виконати свої плани з модернізації, з перегрупування, з формування нових з'єднань, частин, як у них відбудеться реформування", - сказав Скібіцький.

Він нагадав, що російське командування вже офіційно заявило про реформування, відновлення Ленінградського та Московського військових округів. "Після цього можна буде і робити оцінку спроможностей Російської Федерації, і прогнозувати можливий характер дій Росії уже на осінньо-зимову кампанію", - додав заступник начальника ГУР Міноборони.

Читайте також: Розвідка про пошкодження Чонгарського мосту: Робота триває, далі буде

Як повідомлялося, заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що на Куп‘янському та Лиманському напрямках Сили оборони зупинили наступ ворога.

Фото: libkos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-