ЗСУ вже деокупували 14 населених пунктів Луганщини – Лисогор

ЗСУ вже деокупували 14 населених пунктів Луганщини – Лисогор

Укрінформ
На Луганщині вже деокуповано 14 населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив у Телеграмі.

«У нас деокуповано 14 населених пунктів. Це близько п'яти-семи відсотків. Мається на увазі, від загальної території Луганської області, рахуючи, в тому числі, ту, що була окупована в 2014 році. Але сподіваємося на якнайшвидшу її деокупацію, на відновлення життя і на повернення наших громадян», - зазначив Лисогор.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

За його словами, оскільки площа Луганської області становить 26,7 тис. квадратних кілометрів, вже визволено від 1,4 до 1,9 тисячі кв. км, що більше, ніж це до останнього часу показувалось офіційно.

Читайте також: На Мелітопольському і Бердянському напрямках ЗСУ просунулись ще на кілометр

Очільник Луганщини розповів і про кількість населення, яке зуміло вирватися з рук загарбників. За його даними, є чітке уявлення про 185 тисяч осіб, які перебувають на території України, і ще про 50 тисяч, що виїхали за кордон.

«Але ці цифри постійно змінюються, тому що багато хто повертається, і це процес незворотній. Радує й те, що, незважаючи на всі перепони ворога, перешкоди на блокпостах, люди все одно їдуть в Україну – через окуповану територію, через Росію, через інші держави», - наголосив начальник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, на території тимчасово окупованої Донеччини російські загарбники офіційно легалізували фільтраційні табори та тюрми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-