На Мелітопольському і Бердянському напрямках ЗСУ просунулись ще на кілометр

На Мелітопольському і Бердянському напрямках ЗСУ просунулись ще на кілометр

Укрінформ
Упродовж минулої доби Сили оборони просунулися на Мелітопольському і Бердянському напрямках до кілометра, знищили 129 російських загарбників та поранили ще 236.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

“Сили оборони Таврійського напрямку продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Також маємо виконувати плани щодо оборони у нашій зоні відповідальності. Маємо просування у бік противника до 1 км, йдеться про заходи тактичного рівня, так зване вирівнювання фронту”, - зазначив речник.

Також він повідомив, що протягом минулої доби російські окупаційні війська 29 разів атакували українські позиції на Таврійському напрямку. Окрім того, здійснили 574 обстріли, застосовуючи танки, РСЗВ та ствольну артилерію. Найчастіше і найінтенсивніше ворог атакував на Донеччині в районі Авдіївки та Мар’їнки, а отримавши гідну відсіч – відступив, підкреслив Шершень.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

За словами речника, Сили оборони не втратили своїх позицій.

Також Шершень поінформував, що за минулу добу підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку виконали 1 212 вогневих завдань та знищили ворожі цілі.

“Вчора увечері підрозділами сил ППО Таврійського напрямку знищили 2 повітряні цілі - БПЛА “Орлан10” та “Зала”. Орієнтовні втрати противника за добу: вбитими - 129 окупантів, пораненими — 236 окупантів, у полон взято 5”, - повідомив речник.

За його словами, полонені розповідають про страх окупантів перед ефективністю західної зброї та майстерним застосуванням її українцями.

Читайте також: Сили оборони помітно просуваються на Таврійському напрямку – Тарнавський

“Лише за цю ніч знищено РЛС «Зоопарк-1», РЕБ “Поле-21”, один танк та 4 одиниці БМП. Учора ворог втратив 1 одиницю 2С9 “Нона”, окремо виділяємо те, що нашими підрозділами захоплено танк Т-80. Це дуже цінний трофей і тепер він буде приносити користь ЗСУ”, - зазначив Шершень.

Як повідомляв Укрінформ, за добу 20 червня втрати російської армії на Таврійському напрямку становили понад 280 окупантів і 68 одиниць озброєння та військової техніки.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-