На Куп’янському напрямку росіяни накопичують війська і постійно висувають ДРГ - Синєгубов

На Куп’янському напрямку росіяни накопичують війська і постійно висувають ДРГ - Синєгубов

Укрінформ
На Куп’янському напрямку загарбники накопичують війська і постійно висувають диверсійно-розвідувальні групи, однак ЗСУ бачать усі ці дії та адекватно реагують, ворог успіху на Харківщині не має.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” заявив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Цей напрямок для окупантів завжди був пріоритетним, оскільки він веде до Куп’янська-Вузлового, де є багато залізничних розв’язок, і це їм потрібно (Куп'янськ-Вузловий сполучений залізницею зі станціями Харків, Валуйки, Святогірськ, Бєлгород, Попасна, Куп'янськ-Південний - ред.), враховуючи, що вони не позбавилися своїх хворобливих намірів щодо окупації населених пунктів Харківської області і відбиття раніше втрачених позицій восени минулого року. Вони постійно висувають диверсійно-розвідувальні групи, однак успіхів не мають. Те, що ми наразі бачимо, так, дійсно є концентрація військ. Тобто йде накопичення для більш масованого удару чи намагання прорвати оборону. Однак наші Збройні сили дають відсіч, усе це бачать і вживають адекватних заходів”, - сказав Синєгубов.

Читайте також: Синєгубов розповів, скільки людей наразі проживають у Харкові

За його даними, у Куп’янській громаді нині проживають 11 тис. людей, із них 520 - діти. Із прикордонних населених пунктів Куп’янського напрямку, які постійно під обстрілами, людей евакуювали.

“Усі служби приведені до посиленої готовності, і в разі необхідності ми зможемо евакуювати людей з цього напрямку”, - сказав Синєгубов.

Як повідомляв Укрінформ, за даними військових 92-ої ОМБр, на Куп’янському напрямку противник намагається атакувати, застосовуючи групи "Шторм-Z", які формуються із засуджених, однак успіхів не має.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-