Синєгубов розповів, скільки людей наразі проживають у Харкові

Синєгубов розповів, скільки людей наразі проживають у Харкові

Укрінформ
У Харкові наразі постійно проживає вже 1,2-1,3 млн людей, чисельність населення зростає внаслідок повернення містян, а також евакуації жителів Харківщини.

Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

“Якщо брати місто Харків, то ми вже бачимо 1,2-1,3 млн постійного населення (раніше повідомлялося про 1,1 млн - ред.). Внутрішньо переміщених осіб по області ми маємо близько 490 тисяч. Це досить велика цифра. Це люди, які евакуюються в тому числі до Харкова з Вовчанська, Куп’янського та Ізюмського районів. Це люди, які виїздять із населених пунктів, де дуже небезпечно, та намагаються у місті знайти якусь роботу”, - сказав Синєгубов.

Читайте також: У Харківській ОВА не виключають евакуації людей із прикордоння області

Він зауважив, що російські війська щоденно обстрілюють прикордоння.

“Ворог б’є з танків, артилерії, мінометів. Це виключно терор місцевого населення. Всі населені пункти, які під вогнем, це 5-10-кілометрова зона від лінії кордону. По деяких ми не можемо просто розмінування, а відтак - відновити електропостачання. Люди там живуть лише в деяких будинках, не хочуть евакуюватися”, - сказав начальник ОВА.

Читайте також: Росіяни два тижні прицільно обстрілюють аміакопровід на Харківщині

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу у Харківській області двоє людей дістали поранення через ворожі обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-