Шмигаль прогнозує «справжній бум» у виробництві української зброї після війни

Шмигаль прогнозує «справжній бум» у виробництві української зброї після війни

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що після завершення війни український військово-промисловий сектор набере швидких обертів, адже вітчизняна зброя вже показала свою ефективність на полі бою.

Про це очільник уряду сказав під час виступу на Конференції з питань відновлення України, що проходить у Лондоні, передає кореспондент Укрінформу.

«Військово-промисловий комплекс. Багато української зброї та техніки доводить свою ефективність на полі бою. Вже зараз європейські компанії все ретельніше розглядають можливості побудови виробничих потужностей в Україні. Після війни ми очікуємо на справжній бум у розвитку цього сектору в Україні», - сказав Шмигаль.

За його словами, також є шанси для розвитку агропромислового сектору. Україна вже є лідером у вирощуванні багатьох культур, а завдяки стимулюванню сфери з боку уряду та інвестиціям зможе розвиватися ще активніше.

За прогнозом Прем'єра, поштовх отримає й енергетика, адже нині є величезний потенціал в енергетичному секторі, у виробництві газу, зберіганні, а також у гідроенергетиці.

Читайте також: Шмигаль назвав кроки для залучення заморожених активів РФ на відбудову України

Якщо ж говорити про інфраструктуру, зазначив Шмигаль, збитки від розв'язаної Росією війни перевищують вже 100 млрд доларів, тому влада пропонуватиме міжнародним партнерам різні варіанти співпраці, яка сприятиме відновленню інфраструктури.

«ІТ. Ми налаштовані стати одними з лідерів і маємо та пропонуємо наразі пільги та умови для розвитку цього сектору, для залучення приватного сектору. Ті, хто інвестує в Україну сьогодні, матимуть надзвичайні можливості та перспективи у найближчі роки», - додав Прем’єр-міністр.

Читайте також: Глава МЗС Британії: Треба планувати негайне відновлення України, щойно закінчиться війна

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародна конференція з відновлення України дасть змогу скоординувати зусилля уряду України, Європейської комісії та інших міжнародних партнерів із швидкого відновлення України, яке має розпочатися ще до завершення війни.

За оцінками Світового банку, на швидке відновлення України у 2023 році потрібно принаймні 14,1 млрд доларів США. Після російського теракту на Каховській ГЕС невідкладні потреби зросли. Загалом же для відбудови зруйнованого ворогом Україні впродовж найближчого десятиліття знадобиться щонайменше 411 млрд доларів.

Урядовці й вітчизняні та зарубіжні експерти працюють над точною оцінкою заподіяних агресором збитків.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-