Міноборони відкидає звинувачення з РФ про створення Україною «брудної бомби»

Міноборони відкидає звинувачення з РФ про створення Україною «брудної бомби»

Укрінформ
 Міністерстві оборони назвали нікчемними чергові звинувачення від Росії у створенні Україною «брудної бомби».

Як передає Укрінформ, про це Міноборони повідомляє у Телеграмі.

«Нікчемними є звинувачення Російської Федерації на чужу адресу щодо порушень міжнародного гуманітарного права, створення «брудних бомб», використання заборонених методів та засобів ведення війни», - зазначили у Міноборони.

У міністерстві зауважили, що подібні заяви з уст російської влади звучали восени минулого року, коли загарбники зазнавали поразки на фронті довкола Херсона.

«Мета цілком зрозуміла: влада росії хоче відвернути увагу від очевидних поразок окупаційних військ на фронті та створення недовіри західних союзників до України», - підкреслили в Міноборони.

У міністерстві нагадали, що саме Росія безпідставно й неспровоковано вторглася на територію України. У 2022 році Росія захопила Чорнобильську і Запорізьку АЕС, розміщувала зброю і боєприпаси там, вела обстріли. Захоплена Запорізька АЕС і досі використовується росіянами як фактор шантажу. Підрив росіянами Каховської ГЕС призвів до екологічної та гуманітарної катастрофи.

«На совісті Росії - обстріли населених пунктів України, масові вбивства цивільного населення, катування та страти військовополонених. Якщо Росія говорить про небезпеку війни від когось – то вона її розвʼязує сама. Якщо Росія говорить про «брудну бомбу», то це може бути реальною загрозою її застосування росіянами», - наголосили в Міноборони.

Читайте також: МАГАТЕ засвідчило, що ніхто в Україні «брудної бомби» не створював і не створює - Зеленський

Зі свого боку, міністерство оцінює всі сценарії та повʼязані ризики і спільно з іншими відомствами та військовими адміністраціями вживає заходів для протидії російській загрозі.

Як повідомлялось, напередодні голова Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкіна заявив, що Україна, можливо, повернулася до створення «брудної бомби». За його словами, у спецслужби «з'явилася інформація, що свідчить про можливе продовження Києвом робіт над створенням «брудної ядерної бомби».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-