ЗСУ отримує значно більше безпілотників, ніж пів року тому – Міноборони

ЗСУ отримує значно більше безпілотників, ніж пів року тому – Міноборони

Укрінформ
В Україні активно розвивається виробництво безпілотників різного призначення. На сьогодні до ЗСУ постачається значно більше безпілотників, ніж пів року тому.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю АрміяInform повідомив заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов, коментуючи питання вітчизняного виробництва БпЛА.

«У Міністерства оборони є контракти з вітчизняними виробниками на виробництво різних видів безпілотників, які мають різні масштаби застосування. Наразі вітчизняні виробництва безпілотників різного призначення дуже активно розвиваються. Надважливими сьогодні є ініціатива та конкретна допомога суспільства, різних фондів, груп щодо постачання безпілотників малого класу, які масово використовуються в усіх підрозділах. З початку року нам вдалося активізувати постачання БпЛА до війська. У Міноборони відкрилися нові так звані вікна можливостей. Нині до ЗСУ постачається значно більше безпілотників різних типів, ніж, скажімо, пів року тому. Далі буде ще більше», - наголосив Гаврилов.

Він відзначив, що цьому сприяють різні фактори, зокрема спрощення процедури закупівель, початок роботи Акселератора інноваційного розвитку Міністерства оборони, який пришвидшує процедури проходження запропонованих армії технічних новацій до постачання у ЗСУ.

Заступник міністра також повідомив, що ведеться активна робота, аби кожен підрозділ Сил оборони був забезпечений необхідною кількістю БпЛА тактичного рівня.

«Військо вже отримує більше і буде отримувати ще більше БпЛА цього типу. Йдеться про БпЛА, які виконують розвідувальні, вогневі та інші завдання. Чим більше буде в наших воїнів сучасних безпілотних систем, тим більше шансів у нас на перемогу на полі бою», - наголосив Гаврилов.

За його словами, українські спеціалізовані підприємства вже навчилися робити безпілотники, які становлять конкуренцію багатьом закордонним зразкам, а за деякими видами українські БпЛА переважають закордонні аналоги, вирізняються креативними технічними новаціями, удосконаленими характеристиками з огляду на виклики поля бою.

Читайте також: Португалія надасть Україні безпілотники - ЗМІ

Гаврилов також зауважив, що в майбутньому українські виробники БпЛА посядуть міцні позиції на світових ринках озброєнь та військової техніки (ОВТ).

«Дуже динамічно розвиваються наші виробництва. Особливо приватні компанії. Вони швидко реагують на виклики часу і потреби ЗСУ, швидко ухвалюють рішення, швидко самі знаходять ресурси, динамічно розвивають виробництва сучасних БпЛА. З огляду на такі тенденції, я передбачаю, що в майбутньому українські виробники БпЛА, і не лише, займатимуть міцні позиції на світових ринках ОВТ», - вважає заступник міністра.

Він додав, що деякі українські зброярі нині випускають продукцію, якій немає аналогів у світі. Окремі зразки ОВТ вітчизняного виробництва унікальні за технічними рішеннями й виявилися найкращими у бойових умовах, ніж ті, що були на ринку взагалі.

Як повідомляв Укрінформ, 17 червня Defence News повідомив, що португальський виробник безпілотників Tekever готовий надати Україні деякі зі своїх систем великої тривалості польоту для підтримки наземних та морських операцій.

Фото: uadcom.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-