Португалія надасть Україні безпілотники - ЗМІ

Португалія надасть Україні безпілотники - ЗМІ

Укрінформ
Португальський виробник безпілотників Tekever готовий надати Україні деякі зі своїх систем великої тривалості польоту для підтримки наземних та морських операцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Defence News.

Як зазначається, цей крок фінансуватиметься Міжнародним фондом для України Сполученого Королівства.

Раніше цього місяця Міністерство оборони Великої Британії опублікувало відео, на якому показало військове обладнання, що надається Україні.

Читайте також: Зеленський зустрівся з прем’єром Португалії: говорили про навчання пілотів і саміт НАТО

Поставки в рамках цього фонду фінансують Велика Британія, Данія, Ісландія, Норвегія, Литва, Швеція та Ісландія. Це обладнання розпочне надходити в липні.

Як свідчить це відео, Україна отримає великі квадрокоптери Malloy T150 виробництва британської компанії Malloy Aeronautics, безпілотник літакового типу з можливістю вертикального зльоту та приземлення DeltaQuad Pro VTOL виробництва нідерландської фірми DeltaQuad та БПЛА Astero ISR виробництва Данії.

Читайте також: Глава Пентагону назвав країни, які візьмуть участь у тренуванні українців на F-16

У Міноборони Великої Британії відмовилися називати конкретні назви безпілотників з відео, яке було опубліковано в соціальних мережах. Проте Defense News змогло підтвердити, що один з двох невпізнаних безпілотників – це система вертикального зльоту та посадки Tekever AR3, виготовлена лісабонською фірмою Tekever.

Генеральний директор та засновник фірми Tekever Рікардо Мендес заявив виданню, що компанія "дуже пишається підтримкою України та вдячна Міністерству оборони Великої Британії та IFU за можливість зробити свій внесок в одну з найважливіших справ у житті".

Читайте також: У Португалії провели конференцію щодо соціально-психологічної допомоги українцям

Як повідомлялося, у Нідерландах під час зустрічі міністрів оборони країн-учасниць Об'єднаних експедиційних сил (JEF), стало відомо, що Україна отримає новий пакет військової допомоги, що спрямований на зміцнення протиповітряної оборони, вартістю 92 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-