ФСБ рекомендує адміністраціям колоній припинити набір до ПВК «Вагнер» – Генштаб

ФСБ рекомендує адміністраціям колоній припинити набір до ПВК «Вагнер» – Генштаб

Укрінформ
Співробітники ФСБ усно рекомендують адміністраціям російських колоній припинити вербувати ув'язнених до лав ПВК «Вагнер», обумовлюючи це відсутністю взаємодії цієї компанії з підрозділами збройних сил Російської Федерації на фронті.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов сказав на брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Співробітники ФСБ доводять адміністрації усні вказівки припинити набір спецконтингенту до лав ПВК "Вагнер", обумовлюючи відсутністю взаємодії цього ПВК з підрозділами збройних сил РФ на фронті», – сказав Громов.

За його словами, поповнення втрат на полі бою Кремль знову ж намагається вирішити й шляхом вербування найманців з числа ув'язнених. За наявною інформацією, у травні було завербовано близько 460 в'язнів з Тюменської, Липецької та Смоленської областей. У тому числі йдеться про громадян інших країн, які відбувають покарання в Росії. У разі відмови добровільно вступати до лав росармії засудженим погрожують відкриттям щодо них кримінальних справ.

Читайте також: Росія перекидає у «добровольчий корпус» залишки зеків зі штурмових рот «z» - ГУР

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві оборони Великої Британії поінформували, що керівник групи "Вагнер" Євген Пригожин відмовився підписувати контракти з російським військовим відомством, попри розпорядження російського лідера Володимира Путіна, чим провокує конфлікт зі своїм вождем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-