Росія перекидає у «добровольчий корпус» залишки зеків зі штурмових рот «z» - ГУР

Росія перекидає у «добровольчий корпус» залишки зеків зі штурмових рот «z» - ГУР

Укрінформ
Росія доукомплектовує так званий “добровольчий корпус” залишками засуджених осіб із так званих штурмових рот “z” для перекидання їх у зону бойових дій в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства охорони України.

За даними української розвідки, за наказом президента РФ Володимира Путіна № ПРС-563, штурмові роти “z” були сформовані із засуджених для наступальних дій та міських боїв під час війни в Україні.

“На практиці окупаційні підрозділи, укомплектовані так званим “спецконтингентом”, показали вкрай низьку боєздатність”, - зазначили у розвідці.

Серед них процвітає алкоголізм, мародерство, а також дезертирство, зокрема через катастрофічні втрати.

Читайте також: Генштаб ЗСУ не фіксує явних ознак підготовки Росією чергової хвилі мобілізації

Для перегрупування та доукомплектації так званого “добровольчого корпусу” засудженими військове керівництво РФ утворило спецкомісію, яку очолив заступник начальника штабу російських військ в Україні генерал-майор Олег Польгуєв.

Комісії видано наказ відібрати близько 2 тисяч осіб з числа “спецконтингенту”, провести з ними вишкіл на полігонах, розташованих на тимчасово захоплених українських територіях, і перекинути в зону бойових дій.

Читайте також: «Вагнерівці» відмовляються підписувати контракти попри розпорядження Путіна – британська розвідка

“Для членів спецкомісії Польгуєва на тимчасово захоплених територіях України передбачена посилена охорона, а за дисципліною серед зеків-добровольців стежитимуть групи воєнної поліції РФ”, - додали у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Росії Сергій Шойгу підписав наказ, згідно з яким усі "добровольчі загони", які перебувають на фронті, мають до 1 липня укласти контракти з оборонним відомством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-