Застосування ядерної зброї не допоможе Росії досягти жодних цілей — Волкер

Застосування ядерної зброї не допоможе Росії досягти жодних цілей — Волкер

Укрінформ
Застосування Росією ядерної зброї в Україні вважається малоймовірним, оскільки це не дасть Кремлю жодних військових переваг, а російські збройні сили не зацікавлені в тому, щоби відчути на собі прямі наслідки від такого рішення.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив експосол США при НАТО, колишній спецпредставник США у справах України Курт Волкер.

«Насамперед, я думаю, це (використання ядерної зброї – ред.) дуже малоймовірно. І головна причина, чому я так вважаю, полягає в тому, що це нічого не дасть Росії у військовому плані і взагалі не допоможе їй досягти жодних цілей», - зауважив колишній високопоставлений дипломат.

Він уточнив, що такий розвиток подій не сприятиме ні захопленню територій, ні їх утриманню, ні перемозі у війні.

«Через це, я думаю, російські військові не підтримають такого (рішення – ред.)», - зазначив Волкер.

Читайте також: Путіну байдуже, скількох росіян він убʼє – Волкер

Водночас він нагадав, що Сполучені Штати й інші країни попереджали Кремль, що застосування зброї масового ураження призведе до прямих наслідків для сил РФ. Тому, на його переконання, «російські військові хотіли б цього уникнути».

Тим часом колишній посол зазначив, що потенційна небезпека пошкодження росіянами Запорізької АЕС досі є вірогідною.

У такій ситуації, за його словами, Захід мав би поспішити та прискорити постачання зброї в Україну, допомогти українцям здобути вирішальну перемогу, щоб Росія мала менше часу та можливостей завдати ще більшої шкоди.

Читайте також: Волкер: Україні потрібно негайно надати ATACMS, винищувачі F-16 та штурмовики A-10

Як повідомляв Укрінформ, загарбники зупинили автоматичну передачу даних із датчиків радіаційного моніторингу на Запорізькій АЕС. Цю інформацію в ручному режимі тепер передають представники Міжнародного агентства з ядерної енергії (МАГАТЕ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-