Резніков обговорить із союзниками по НАТО багаторічний пакет допомоги — Столтенберг

Резніков обговорить із союзниками по НАТО багаторічний пакет допомоги — Столтенберг

Укрінформ
Зустріч міністрів оборони країн НАТО розпочнеться завтра із засідання Комісії НАТО-Україна, під час якої міністр оборони України Олексій Резніков проінформує союзників про розвиток ситуації та обговорить пакет багаторічної допомоги для України.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції перед зустріччю міністрів оборони Альянсу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розпочнемо нашу міністерську зустріч із засідання Комісії НАТО-Україна, за якою відбудеться з зустріч Контактної групи з оборони України за лідерства Сполучених Штатів. Разом із міністром оборони (України – ред.) Резніковим ми обговоримо розвиток ситуації на місцях, та шляхи для продовження нашої допомоги. Ми обговоримо багаторічний план практичної допомоги із суттєвим фінансуванням, який має забезпечити здатність України оборонити себе на тривалу перспективу», - сказав керівник Альянсу.

Він зауважив, що такий пакет допомоги має дозволити Україні перейти від стандартів пострадянської ери до стандартів НАТО, та отримати повну взаємосумісність із силами НАТО. Це сприятиме реформам та розбудові сучасного сектору безпеки й оборони України.

Читайте також: Реальний шлях до членства в НАТО: Три фактори запоруки цього

«Ми маємо переконатися – коли ця війна завершиться, будуть вжиті належні заходи для безпеки України, щоб історія не повторилася, і щоб Росія не могла відпочити, переозброїтися та розпочати нову атаку», - зазначив генеральний секретар НАТО.

«На Вільнюському саміті ми дамо потужний сигнал підтримки й солідарності з Україною. Я зробив чітко зрозумілим, що майбутнє України – в НАТО», - додав Столтенберг.

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться черговий саміт НАТО, під час якого Україна розраховує отримати чіткий дороговказ для просування до повноправного членства в НАТО, та отримати гарантії безпеки на період, що буде необхідним для входження до Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-