Британія оголосила про новий пакет допомоги Україні для посилення ППО

Британія оголосила про новий пакет допомоги Україні для посилення ППО

Укрінформ
Уряд Великої Британії анонсував пакет військової допомоги для України на суму 92 млн фунтів (майже $116 мільйонів) для підвищення ефективності ППО.

Про це повідомляє пресслужба уряду Британії, передає Укрінформ.

Обладнання буде закуплено найближчими місяцями через Міжнародний фонд для України (IFU) для посилення спроможності України захищати свою критично важливу національну інфраструктуру, цивільне населення та персонал на передовій.

Пакет включає радари для захисту від невибіркових російських ударів, гармати та "значну кількість боєприпасів".

Крім того, Велика Британія внесла ще 250 мільйонів фунтів (314 мільйонів доларів) у Міжнародний фонд для України.

Читайте також: Канада оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

IFU використовує фінансові внески міжнародних партнерів для забезпечення пріоритетної військової допомоги для України. Це має забезпечити безперервне постачання допомоги Україні до 2023 року і надалі.

Своєю чергою Міністерство оборони Нідерландів заявило, що про це рішення стало відомо під час зустрічі міністрів оборони країн-учасниць Об'єднаних експедиційних сил (JEF).

"Нідерланди нададуть 100 мільйонів євро в цей фонд (IFU - ред.), який був заснований Великою Британією минулого року”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, 10 країн Північної Європи об'єднують зусилля, аби краще захистити свою критично важливу інфраструктуру в морі. Міністри оборони цих країн домовились активніше обмінюватись розвідувальними даними моніторингу щодо морських загроз.

Водночас фокус спільних тренувань JEF буде зосереджений на зменшенні загроз об’єктам критичної інфраструктури як біля моря, так і в самому морі.

Як повідомляв Укрінформ, США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $325 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-