На фронті ситуація динамічна і з погляду оборони, і з погляду наступу – Маляр

На фронті ситуація динамічна і з погляду оборони, і з погляду наступу – Маляр

Укрінформ
На різних ділянках фронту ситуація неоднорідна, тож Сили оборони проводять як наступальні, так і оборонні дії.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Станом на зараз, дійсно, на декількох напрямках тривають наступальні дії. Разом з тим, у нас є і оборонні дії, оскільки й ворог наступає на декількох напрямках. Тому ситуація неоднорідна. Там, де ми наступаємо, – це Бахмутський напрямок, і всі знають, що схід є епіцентром бойових дій - на Бахмутському напрямку відбувається просування. Водночас, там запеклі бої, треба розуміти, що ворог так просто не здає ті позиції, які свого часу вони зайняли, тому це дуже важкі бої», - сказала Маляр.

Крім того, за її словами, є й інші чинники, які впливають на ситуацію, зокрема метеорологічний. "Якщо говорити про погоду зараз, то дійсно, вона деякі речі ускладнює. Крім того, вороги збільшили артилерійські і мінометні обстріли. Тобто вони намагаються обстрілами загальмувати рух наших сил і вживають інші заходи", - зазначила заступниця міністра.

За її словами, на південному напрямку Сили оборони стикаються зі щільним замінуванням полів, з протитанковими ровами та постійними контратаками ворога, який масово застосовує ПТУРи і дрони-камікадзе.

«На одних ділянках ми наступаємо і просуваємося, на інших ділянках, якщо ми говоримо про Лиманський напрямок або про Авдіївку, Мар’їнку, там ворог намагається протидіяти і намагається наступати, але йому це не вдається. Тому зараз ситуація динамічна і активна і з точки зору оборони, і з точки зору наступу», - зауважила Маляр.

Читайте також: Бахмутський напрямок: Сили оборони за добу знищили 53 загарбників, двох взяли у полон

Відповідаючи на питання щодо перекидання російських військ з одного напрямку на інший, вона зауважила, що рух російських військ відбувається постійно, однак ідеться про заміну одних підрозділів на інші, а не про зміну кількості. Водночас у цей час ворог збільшує кількість обстрілів.

«Коли вони здійснюють переміщення, то відбувається гальмування їхніх наступальних дій, і вони це компенсують збільшенням інтенсивності обстрілів та авіаційних ударів. Це вони роблять на всіх напрямках, де вони і обороняються, і наступають», - сказала заступниця міністра.

Читайте також: Росіяни переміщують найбільш боєздатні частини з Херсонського напрямку - Міноборони

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України за минулий тиждень в результаті наступальних дій визволили сім населених пунктів: Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожеве, Макарівка, Благодатне. Крім того, на Бердянському напрямку Сили оборони просунулися вперед та взяли під контроль до 3 кв. км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-