Бахмутський напрямок: Сили оборони за добу знищили 53 загарбників, двох взяли у полон

Бахмутський напрямок: Сили оборони за добу знищили 53 загарбників, двох взяли у полон

Укрінформ
Упродовж доби Сили оборони на Бахмутському напрямку знищили 53 окупантів, 118 зазнали поранень, двох взяли в полон.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

«За цю добу на Бахмутському напрямку інтенсивність боїв була менша – одне боєзіткнення відбулося. Проте ворог вражав так само активно нас ствольною артилерією та РСЗВ. 418 разів наніс удари, здійснив один авіаналіт. У ході нанесення ударів Силами оборони було знищено 53 окупантів, 118 зазнали поранень, двох взято в полон. Також знищено 4 склади з боєприпасами і 3 автомобілі, які підвозили боєприпаси», - повідомив речник.

За його словами, на Бахмутському напрямку активність ворога суттєво зменшилась. Якщо раніше нормою було від 15 до 30 боєзіткнень щодоби, то зараз їх кількість в рази скоротилась.

Читайте також: На Бердянському напрямку Сили оборони взяли під контроль до трьох квадратних кілометрів

Коментуючи ситуацію на Лимано-Куп’янському напрямку, Череватий відзначив, що всі атаки ворога упродовж доби були відбиті.

«Ворог тут намагався атакувати 7 разів наші позиції, 505 разів наносив артилерійські удари, 7 авіанальотів здійснив. Всі атаки ворога були безрезультатними. В ході їх відбиття 27 окупантів знищено, 75 поранено. Знищено бронетехніку ворога. Зокрема, БТР-80, БМП, міномет, одну протитанкову гармату «Рапіра» і 2 БПЛА», - поінформував речник, додавши, що на цьому напрямку ворог намагається бути активним, однак внаслідок грамотної оборони та проведення розвідувальних заходів Сили оборони знають про наміри ворога та попереджують їх.

Водночас речник зауважив, що ворог розуміє значення Бахмуту, тому надсилає сюди першочергово десантні підрозділи, коли є ризик втрати позицій.

Читайте також: Ворог безуспішно намагається повернути деокуповане село Макарівка – Сили оборони

Відповідаючи на питання, куди окупанти перекидають свої сили з Херсонщини після підриву Каховської ГЕС, Череватий зазначив: «Ми спостерігаємо за ротаційними процесами, вони ще тривають. Ми подивимось певний час, щоб верифікувати і зрозуміти динаміку пересувань, проте чітко бачимо, що на Бахмутському напрямку вони в першу чергу роблять ставку на повітряно-десантні підрозділи».

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 13 червня 2023 року ліквідували близько 216 тисяч 650 російських загарбників, і ще 470 осіб - за минулу добу.

Крім того, знищено 3935 ворожих танків (+4), бойових броньованих машин - 7642 (+6), артилерійських систем - 3766 (+20), РСЗВ - 601 (+0), засобів ППО - 363 (+1), літаків - 314 (+0), гелікоптерів - 300 (+1), БПЛА оперативно-тактичного рівня - 3309 (+2), крилатих ракет - 1183 (+0), кораблів /катерів -18 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн - 6473 (+2), спеціальної техніки - 511 (+1).

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-