Росія не надає гарантій безпеки для переправи команди ООН на лівобережжя Херсонщини

Росія не надає гарантій безпеки для переправи команди ООН на лівобережжя Херсонщини

Укрінформ
Росія досі не надала гарантій безпеки для переправи команди ООН на лівий берег Херсонщини і допомоги постраждалим від підриву Каховської ГЕС.

Про це йдеться у заяві гуманітарної координаторки ООН в Україні Деніз Браун, повідомляє Укрінформ.

У ній зазначено, що ООН продовжує взаємодіяти з урядами України та РФ з метою отримання доступу до всіх мирних мешканців, які постраждали від нищівних наслідків руйнування греблі Каховської ГЕС.

«З операційної точки зору, наші човни, співробітники та матеріали готові до відправлення. Проте Російська Федерація ще не надала гарантій безпеки, необхідних для переправи на лівий берег р. Дніпро, включаючи до м. Олешки», - підкреслила Деніз Браун.

Читайте також: ООН: Підрив Каховської ГЕС залишив 700 тисяч людей без належного доступу до питної води

Координаторка пояснила, що ці гарантії необхідні для безпеки команди та для запобігання додатковим ризикам для людей, які потребують допомоги.

Вона підсумувала, що ООН продовжить надавати життєво необхідну допомогу в районах під контролем уряду України та докладати всіх можливих зусиль, щоб дістатися людей, які постраждали від затоплення і потребують невідкладної життєво необхідної допомоги, де б вони не знаходились.

Читайте також: В Олешківській громаді вода відступає, для вивезених людей росіяни влаштовують фільтрацію

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення. Особливо складна ситуація - на тимчасово окупованих територіях, де російські загарбники залишили людей без жодної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-