Міноборони поставило українським бійцям нові моделі бронежилетів і шоломів

Міноборони поставило українським бійцям нові моделі бронежилетів і шоломів

Фото
Укрінформ
Міністерство оборони поставило на забезпечення нові моделі бронежилетів і шоломів, зокрема чотири моделі бронежилетів модульних, дві моделі шоломів бойових балістичних повнорозмірних та дві моделі шоломів бойових балістичних з високою обрізкою.

Про це повідомив заступник міністра оборони Денис Шарапов, коментуючи проведені заходи із забезпечення особового складу Сил оборони сучасними та високоякісними засобами індивідуального захисту, передає Укрінформ із посиланням на Міноборони.

Він поінформував, що Міністерство оборони та Генеральний штаб Збройних сил України спільно опрацювали зміни до військових стандартів, розробили нормативно-технічну документацію та організували проведення необхідних випробувань.

За словами Шарапова, “наші фахівці провели у військових частинах вісім військових дослідних випробувань та через відповідні нормативні акти поставили на забезпечення ці засоби індивідуального захисту. Хабом, що обʼєднав підрозділи міністерства та Генштабу, швидко опрацював усі бюрократичні моменти, стало Центральне управлінням розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України”.

“На війні цінним є час, і чим якісніші зразки екіпірування та коротші процедури, тим більше шансів на збереження здоровʼя і життя наших захисників та захисниць”, - прокоментував Шарапов.

Також він зазначив, що “це вже дозволило Міноборони розпочати закупівлі сучасних та високоякісних бронежилетів та шоломів, виготовлених відповідно до розробленої оборонним відомством технічної документації”.

“Станом на сьогодні проведено процедуру закупівлі, оголошення про яку було оприлюднено в електронній системі закупівель Prozorro, триває підготовка до укладення договорів. Ми зацікавлені у максимальному розширенні кола виробників і постачальників цих засобів індивідуального захисту для наших воїнів”, - підкреслив заступник міністра оборони.

Читайте також: Львівський оборонний кластер замінить відпрацьовані бронежилети, на яких створять картини

Шарапов також повідомив, що “у Міноборони наразі здійснюються заходи щодо постановки на забезпечення у Збройних силах України жіночих бронежилетів, бронежилетів з позитивною плавучістю та бронежилетів полегшених”.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві оборони створено Акселератор інноваційного розвитку - постійно діючий консультативно-дорадчий орган, покликаний організовувати та реалізовувати проєкти за напрямом науково-технічної діяльності відомства.

Фото: www.mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-