Росія не вивела у Чорне море жодного ракетоносія через шторм

Росія не вивела у Чорне море жодного ракетоносія через шторм

Укрінформ
На даний час у Чорному морі - п'ять бойових кораблів ворога, але через шторм жодного ракетоносія, хоча ситуація може змінитися в будь-який момент.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказала керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Через погіршення погоди ракетоносії ворога заведені на пункти базування, але шторм, який зараз на морі не настільки критичний, щоб не дозволити ракетоносіям повернутися на чергування. Тому цілком ймовірно, що маневри будуть продовжуватись, ми відстежуємо ситуацію. Наразі в Чорному морі 5 бойових кораблів, але серед них жодного ракетоносія", - повідомила Гуменюк.

При цьому вона зазначила, що ворог намагається постійно напружувати Сили оборони на всіх напрямках. Це демонструється, зокрема, на Чорноморському напрямку. "Там протягом дня відбувається і ротація ракетоносіїв, і підходи до пускових рубежів, застосовується стратегічна авіація і дрони-камікадзе. Ця тактика уже зрозуміла, ми готові до того, що будуть такі хвилі атак з використанням різних способів ураження для виснаження Сил оборони", - сказала Гуменюк.

Читайте також: Ворог атакував уночі Україну крилатими ракетами й «шахедами», ППО знищила 11 цілей

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, російські війська вночі завдали чергових ударів по Україні, застосувавши 14 крилатих ракет Х-101/555 та чотири дрони «шахед». ППО знищили 11 крилатих ракет та ударний дрон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-