Українські військові взяли у полон російського «ФСБшника»

Українські військові взяли у полон російського «ФСБшника»

Відео
Укрінформ
Збройні сили України взяли в полон співробітника ФСБ, який керував загороджувальним загоном російської армії. 

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що на допиті військових контррозвідників Служби безпеки України опинилися одночасно двоє російських полонених. Один із них – кулеметник окремої роти комендатури ФСБ, який очолював загороджувальний загін.

«Про свої військові обов’язки «ФСБшник» розповідає коротко: «Стояли на второй линии и не давали отступать «штурму Z». Приказ был при их отступлении бить на поражение», - зазначили у СБУ.

А другий – той самий «штурмовик Z», який боявся, що його вб’ють свої, на другій лінії. Тому він здався в полон українським захисникам.

«После прибытия туда (на позицію, - прим.), ниче не объяснив, нас сунули в посадку и сказали прятаться просто от «птичек». Это квадрокоптеры. В случае бегства нам сказали, что сзади стоят заградотряды... Расстреливают всех, кто будет убегать», – розповів він про свій короткий військовий досвід.

Практику застосування росіянами загороджувальних загонів вкотре підтвердило і перехоплення, здобуте СБУ.

Читайте також: Морпіхи при звільненні села Сторожеве знищили близько 50 росіян, чотирьох взяли в полон

«Держим намертво оборону: все пулеметчики, гранатометчики… минометов надо навезти. «Мавики» все в воздух поднять. Как принял? «Z» ты полностью задействуешь, в твоем распоряжении. У них шагу назад вообще нету, только вперед. Если что, разрешено «обнулять» тебе. Под мою ответственность», – цитує СБУ наказ, який отримав командир одного з таких загородзагонів на «гарячій» ділянці фронту.

«Судячи із останніх подій на фронті, «гарматного м’яса» та загороджувальних загонів у рф поменшає, а ось російських полонених в українських захисників – стане більше!», - зауважили у СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ повідомила про підозру командиру Росгвардії, який стріляв по українських полонених за відмову спілкуватися з ним російською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-