Біля Бахмута за добу військові просунулися до 1400 метрів – Череватий

Біля Бахмута за добу військові просунулися до 1400 метрів – Череватий

Укрінформ
На Бахмутському напрямі за добу українським військовим вдалося на різних ділянках просунутися до 1400 метрів.

Про це розповів речник Сил оборони України Східного напрямку полковник Сергій Череватий в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

«За цю добу вдалося на різних ділянках просунутися до 1400 метрів», - поінформував він.

Речник наголосив, що українські військові завдають ударів по ворогу, контратакують, користуючись тим, що росіяни проводили ротаційні заходи, змінювали свої підрозділи.

Водночас він зауважив, що війська країни-агресора намагаються бити по українським підрозділам: завдано 8 авіаударів та 330 разів здійснювалися обстріли ствольною реактивною артилерією.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 214 660 російських загарбників

«Загалом відбулось шість боєзіткнень, в ході яких нашими Силами оборони знищено 138 окупантів, 236 зазнали поранень, одного взяли в полон. Знищили також самохідну артилерійську установку «Гвоздика», 3 бронеавтомобілі, гаубицю Д-30, зенітну гармату С-60, безпілотний апарат ZALA, 8 складів боєприпасів та 7 авто, які підвозили боєприпаси та зброю», - підкреслив Череватий.

Окрім того, полковник розповів, що ворог намагається вибудувати свою оборону і паралельно були спроби контратакувати українські позиції, проте, за його словами, всі ці спроби зазнали невдачі. 

«Головна наша мета залишається незмінною: нанести максимальну шкоду ворогу, максимальні втрати ворогу і всі цілі засоби для цього використовуються», - запевнив речник Сил оборони України Східного напрямку.

Читайте також: Сирський заявив про успіхи військових на Бахмутському напрямку

В цьому контексті Череватий наголосив, що ЗСУ вже зайняли ряд висот, що є також однією з головних цілей, а саме зайняти більш вигідні позиції, щоб з них "ще дошкульніше бити по ворогу". 

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони зараз ведуть активні бойові дії на декількох ділянках Бахмутського напрямку.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-