Ігнат пояснив тривалу нічну повітряну тривогу в Україні

Ігнат пояснив тривалу нічну повітряну тривогу в Україні

Єдині новини
Укрінформ
Росія одночасним запуском по Україні дронів і ракет, а також підняттям у повітря бомбардувальників, що призвело до довготривалої повітряної тривоги, прагне роззосередити увагу української ППО і посіяти паніку.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

"Насправді росіяни нічого нового не роблять. З 12 години ночі випускають дрони, а потім крилаті ракети. Інколи ще щось можуть придумати. Цієї ночі ворог направив і дрони-камікадзе, і розвідувальні дрони, і ракети, які літали колами. Мета яка? Роззосередити увагу ППО, знайти слабкі місця ППО, для виснаження боєкомплекту, а також традиційно посіяти паніку", - пояснив Ігнат.

Відео: телемарафон "Єдині новини"

Крім цього, за його словами, росіянам потрібно піднімати літаки в повітря регулярно, аби здійснювати тренувальні польоти, і водночас дестабілізувати ситуацію в Україні, чого добивається їхня пропаганда.

Читайте також: Ігнат — про SAMP-T: Сподіваємось, що на практиці він буде не гірший за Patriot

Речник командування Повітряних сил також зазначив, що цієї ночі ворог направив в Україну ракети Х-101/Х-55, щоб змусити українську оборону витратити бойові запаси, а самим заощадити свої.

"Якщо говорити про ракети Х-101/Х-55, то їх запуски можуть говорити про те, що ворог, ймовірно, заощаджує свій запас високоточної далекобійної зброї і хоче, аби ми витратили на неї керовані ракети", - зауважив він.

Як повідомлялося, вночі в Україні масштабна повітряна тривога тривала понад 4 години. Тривогу оголосили через запуск ударних дронів та ракет з території Росії. Сили ППО вночі знищили чотири крилаті ракети та десять «Шахедів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-