Сили ППО вночі знищили чотири крилаті ракети та десять «шахедів»

Сили ППО вночі знищили чотири крилаті ракети та десять «шахедів»

Укрінформ
У ніч на  9-го червня 2023 року в період з 22.00 по 04.00 год російські окупанти завдали удару по Україні іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-55 по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Пуски «шахедів» здійснювались з південного напрямку,  крилатих ракет – з району Каспійського моря, із чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс.

Протягом атаки запущено до 16 ударних БпЛА та шість крилатих ракет повітряного базування.

Читайте також: У травні над Києвом сили ППО знищили понад 250 ворожих цілей

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил в зонах відповідальності повітряних командувань «Схід», «Захід» та «Південь», у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони України, знищено 4 крилаті ракети Х-101/Х-55, 10 ударних дронів «Shahed-136/131», «Ланцет» та чотири БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10», «Supercam».

Також близько 20.00 години 8 червня противник завдав ударів з Чорного моря двома ракетами «Калібр» по одному з цивільних об’єктів на Черкащині.

Авіацією Повітряних Сил ЗС України за минулу та поточну добу завдано до 20 вогневих авіаударів по засобах ППО, логістиці, військовій техніці та позиціях окупаційних військ.

Читайте також: Для захисту аеропорту у Львові потрібні будуть додаткові системи Patriot – Ігнат

Як повідомлялося, російська армія цієї ночі завдала ракетного удару по Звягельській громаді Житомирської області, внаслідок чого одна людина загинула, є поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-