Канадські інструктори вчать новобранців ЗСУ захопленню та утриманню будівель

Канадські інструктори вчать новобранців ЗСУ захопленню та утриманню будівель

Фото
Укрінформ
У Великій Британії військовослужбовці Збройних сил України під керівництвом канадських інструкторів відпрацьовують ведення бойових дій в урбанізованій місцевості.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“Ведення бойових дій в урбанізованій місцевості - саме цьому військовослужбовці Збройних сил Канади з 2-го та 3-го батальйонів Канадської легкої піхоти принцеси Патриції 1-ї канадської механізованої бригадної групи 3-ї канадської дивізії навчають новобранців Збройних сил України під час операції Збройних сил Канади UNIFIER-UK у рамках багатонаціональної навчальної операції “Interflex” з базової військової підготовки особового складу Збройних сил України у Великій Британії”, – ідеться у повідомленні.

Читайте також: Інструктори з Норвегії вчать українських військових безпечному подоланню мінних загороджень

Зокрема під експертним керівництвом інструкторів ЗС Канади новобранці ЗСУ вивчають теоретично та відпрацьовують практично тактичні елементи щодо перевірки проходів та входу в будинок та кімнати, евакуації постраждалих під час ведення бойових дій в населених пунктах, підготовки, захоплення, зачистки та утримання будівлі та комплексних дій під час захоплення приміщень в складі відділення.

Канадські інструктори вчать новобранців ЗСУ захопленню і утриманню будівель / Фото: Генштаб ЗСУ

Як зазначають у Генштабі, всі ці навчальні модулі роблять військовослужбовців ЗСУ професійно підготовленими та готовими до бойових умов під час захисту України від російського агресора.

Ця підготовка дає змогу опанувати необхідними тактичними вміннями, підвищує безпеку та професіоналізм дій ЗСУ, щоб військовослужбовці могли вправно використовувати отримані необхідні тактичні знання для захисту України.

Читайте також: Норвезькі інструктори вчать українських новобранців виживанню

У Генштабі підкреслюють, що Велика Британія і Канада продовжують підтримувати народ України та невпинно співпрацюють із міжнародними партнерами, щоб надавати постійну підтримку Україні у відповідь на тривале порушення Росією міжнародного права.

Як повідомляв Укрінформ, десятеро українських військових капеланів пройшли двотижневу підготовку зі своїми британськими колегами на першому у своєму роді курсі у Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-