Інструктори з Норвегії вчать українських військових безпечному подоланню мінних загороджень

Інструктори з Норвегії вчать українських військових безпечному подоланню мінних загороджень

Фото
Укрінформ
У Великій Британії українські військовослужбовці під керівництвом норвезьких інструкторів відпрацьовують комплекс практичних вправ із мінної безпеки, зокрема - з безпечного подолання мінних загороджень.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“Інструктори Норвезької національної гвардії в рамках багатонаціональної навчальної операції "Інтерфлекс" з базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних сил України під керівництвом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії продовжують навчати українських військовослужбовців на заняттях з мінної безпеки, під час яких теоретично та практично діляться знаннями, уміннями та практичними навичками, що забезпечать їм збереження життя та здоров’я при діях в районах бойових дій чи забруднених вибухонебезпечними предметами”, - йдеться у повідомленні.

Як пояснили у Генштабі, напрацьовуються навички, щоб усі військовослужбовці відпрацювали комплекс практичних вправ із мінної безпеки щодо порядку дій на території, забрудненій ворожими мінами, саморобними вибуховими предметами.

"Зокрема для безпечного подолання ворожих мінних загороджень та впевнених дій в районах що мають мінну небезпеку, кожен військовослужбовець вивчив, як розпізнавати міни та вибухонебезпечні предмети, подавати команди (сигнали) при їхньому виявлені і покроковий порядок дій, як пророблювати та позначати проходи для виходу з замінованої ділянки місцевості та як позначати на місцевості виявлені міни та вибухонебезпечні предмети альтернативними засобами", - зазначили у Генштабі.

Ця підготовка дає змогу вдосконалити набуті бойові навички для підвищення особистої безпеки та безпеки підрозділу під час різних сценаріїв дій ЗСУ, щоб військовослужбовці могли вправно використовувати необхідні тактичні знання для захисту України.

Читайте також: У Британії українські військові відпрацьовують метання ручних гранат

“Під експертним керівництвом інструкторів Збройних сил Норвегії новобранці ЗСУ стали підготовленішими до бойових умов”, - підкреслили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії українські військовослужбовці під керівництвом данських інструкторів опановують навички з метання ручних імітаційних гранат з різних положень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-