На Бахмутському напрямку третій день триває наступ ЗСУ – Міноборони

На Бахмутському напрямку третій день триває наступ ЗСУ – Міноборони

Укрінформ
Наступ Сил оборони на Бахмутському напрямку триває вже третій день.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Епіцентром бойових дій залишається схід, тривають бої по декількох напрямках. У нас гаряче в тому числі і в Мар’їнці, але все таки епіцентром залишається Бахмутський напрямок, де ми з оборони перейшли в наступ уже декілька днів, сьогодні третій день. І ворог там змушений міцно тримати свої позиції, але йому це не вдається. Їм не вистачає сил, там дуже багато зараз ми знищуємо ворожої сили і бачимо, що з глибини вони підтягують свої резерви для того, щоб там бути в міцній обороні», - поінформувала Маляр.

Щодо виведення вагнерівців, заступниця міністра зазначила, що представники цієї ПВК подекуди є на тилових позиціях, а воюють переважно ДШВ регулярної армії РФ.

Читайте також: Сили оборони мають успіхи біля Бахмута й інших ділянок фронту – Міноборони

Відповідаючи на питання, як ворог продовжує готуватися до контрнаступу українських військ, Маляр зазначила, що окупанти підготували укріпрайони, проводять ротацію своїх військових, однак у Сил оборони «все йде за планом».

Як повідомляв Укрінформ, на Бахмутському напрямку українські війська перейшли з оборони в наступ, за минулу добу на різних ділянках захисники просунулися на відстань від 200 до 1100 метрів.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-