Чубаров розповів про настрої у Криму після підриву Каховської ГЕС

Чубаров розповів про настрої у Криму після підриву Каховської ГЕС

Ексклюзив
Укрінформ
Після підриву росіянами Каховської ГЕС жителі Криму занепокоєні стосовно того, до якого рівня агресії можуть дійти загарбники.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров сказав в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

“Хто міг подумати, що вони підірвуть дамбу, знаючи про те, що ця вода буде нести гибель і їхнім же людям? Адже там на лівому березі є їхні формування. Можливо, вони таким чином хотіли десь зупинити початок контрнаступу. Можливо, вони, вже усвідомлюючи, що не зможуть закріпитися на цих територіях вирішили до кінця все зруйнувати, аби потім Українській державі було дуже важко відновлюватися”, - зазначив він.

Голова Меджлісу також розповів, що йому телефонували люди з Криму та ділилися своїм занепокоєнням.

Читайте також: Російські окупанти вже усвідомили, що і з Криму їм доведеться втекти - Зеленський

“З Криму мені сьогодні дзвонили і казали: слухай Путін підірвав дамбу, а завтра може кинути атомну бомбу. Люди запитують, чи Путін може це зробити - і я не впевнений, що він цього не зробить. У Криму паніки немає, але занепокоєння в людей є, бо вони не знають до якого рівня росіяни можуть дійти. Від росіян зараз можна чекати всього”, - підкреслив Чубаров.

За його словами, питної води в Криму на це літо вистачить, але загалом можуть виникнути серйозні проблеми.

“На це літо води достатньо буде, її вистачить. Але ж вони багато побудували житла багатоповерхового. Я не знаю наскільки якісні ті технології, але те що вони швидко будують 30-поверхові будівлі, щоб заселити якомога швидко Крим своїми людьми - це правда. Цілі масиви такі спорудили в Сімферополі, Севастополі, Євпаторії... Розселили там своїх військових, але не тільки… Оці забудови потребують багато технологічної води, зокрема, каналізація і таке інше. Тож для людей, які там живуть, води буде не вистачати… А ще ж спорудили десятки великих військових гарнізонів. Вони теж потребують води - і не просто помитися, попити, а там дуже багато технологій де вода потрібна”, - розповів Чубаров.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС унеможливить постачання води у Крим - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних районів, для яких є ризик затоплення.

За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС українські правоохоронці розпочали розслідування за статтею “Екоцид”. В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-