У Бахмут спрямовується найкраще і найновітніше озброєння - Зеленський

У Бахмут спрямовується найкраще і найновітніше озброєння - Зеленський

Укрінформ
Бахмут узяв на себе функцію магніта у війні, і туди спрямовується найкраще та найновітніше озброєння, яке Україна отримує від західних партнерів.

Про це сказав на пресконференції у Києві Президент Володимир Зеленський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання, чи можна було заздалегідь укріпити місто, глава держави сказа: "Бахмут не готували до повномасштабної війни, це невелике місто, але так склалося, що там зустрілися такі великі сили. Бахмут узяв на себе функцію магніта, і в цьому вся історія... Я не хочу говорити про деталі, але все найкраще і найсучасніше озброєння люди отримали і отримують на цьому напрямку. Найкращі системи, найкращу артилерію. Я думаю, що там найпотужніший захист, який тільки можна було спланувати. Цей напрям - велика, велика кількість військових. Якби цього всього не було, то і захист був би неможливий".

За словами Президента, озброєння, що надходило від партнерів, одразу перенаправлялося на Бахмутський напрямок. І це найважливіше і єдине, що можна було зробити, підкреслив він. "Ніякий інший захист і ніяке інше укріплення там не допоможе. Тільки зброя. Там щодня прилітає по 50 тисяч артилерійських снарядів", - пояснив Зеленський.

Він заявив, що найкращим прикладом того, наскільки потужною є оборона Бахмута, стала кількість загиблих окупантів, серед яких найбільше "вагнерівців".

Читайте також: Ворожнеча між «вагнерівцями» та міноборони РФ досягла найвищого рівня - розвідка Британії

"21 тисячу "вагнерівців" знищено в Бахмуті, ще 60 тисяч поранено. Тобто втрат там - 81 тисяча "вагнерівців". Чи там потужний захист наш? Чи там потужні люди, командири? Це очевидно", - заявив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський 5 червня повідомив, що на Бахмутському напрямку Сили оборони рухаються вперед.

Понад 8 місяців Росія безрезультатно намагається взяти контроль над містом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-